Blog

European Photographer kwalificatie

Portretfoto Elsie Roymans, fotograaf, videograaf en grafisch designer uit Beerse, European Photographer, EP

Op 20 maart 2024 had ik de eer om de EP-kwalificatie te behalen, een erkenning die wordt uitgereikt door de Federation of European Photographers (FEP). Dit is een geweldige mijlpaal in mijn carrière als fotograaf, en ik ben ontzettend trots dat ik mezelf officieel European Photographer (EP) mag noemen.

Wat houdt de European Photographer / EP-kwalificatie in?

De EP-kwalificatie, die door de FEP in 2012 werd geïntroduceerd, is bedoeld voor professionele fotografen in heel Europa. Het doel van deze erkenning is om de beroepsbekwaamheid en de professionele standaard van fotografen die hun brood verdienen met fotografie, te bevestigen. Het behalen van de EP-kwalificatie toont aan dat een fotograaf niet alleen technisch vaardig is, maar ook een bepaalde artistieke expressie weet vast te leggen.

Kandidaten kunnen zich kandidaat stellen door 12 beelden in te dienen, waarbij ze hun specialisatie en vaardigheden kunnen laten zien. Het panel dat de foto’s beoordeelt, bestaat uit 3 professionele juryleden.

Waarom is deze erkenning belangrijk?

Deze kwalificatie is een bevestiging van de kwaliteit en het vakmanschap waar ik als fotograaf voor sta. Het toont niet alleen mijn technische vaardigheden aan, maar ook mijn vermogen om emoties, passie en verhalen vast te leggen op het juiste moment. Dit is een belangrijke stap in mijn professionele ontwikkeling, en ik ben dankbaar voor deze erkenning.

Wil je samenwerken?

Ben je op zoek naar authentieke en kwaliteitsvolle content? Neem dan gerust contact met mij op! Of het nu gaat om eventfotografie, portretten of video’s, ik help je graag om jouw verhaal in beeld te brengen.

Samen creëren we visuele magie!

Tot snel.

Elsie Roymans

European Photographer - EP

You might be interested in …